Proteinas – antras pagal gausumą organizmo komponentas po vandens. Jis formuoja ne tik organizmo struktūras – ląsteles, audinius ir skeletą, bet ir funkcinius veiksnius, kaip hormonai, antikūniai, DNR bei virškinimo sekretas. Proteinas lemia raumenų augimą jėgos atletams, ūgio didėjimą vaikams, padeda užpildyti atsiradusias sveikatos spragas „suaugusiems“. Įvairūs proteinai, pavyzdžiui, esantys raudonuosiuose kraujo kūneliuose, hormonuose ir imuninėse ląstelėse, nuolatos pažeidžiami, todėl turi būti atnaujinami. Daugiausia pilnaverčio proteino yra gyvuliniuose produktuose: kiaušiniuose, mėsoje, žuvyje ir pieno produktuose.
Proteinas – ypač svarbi organizmo medžiaga, savo svarba žmogui galinti besilygiuoti vandeniui. Proteinas yra ypač svarbus žmogaus organizmo ląstelių vystymuisi, kas puikiai atspindi šios medžiagos reikšmę.
Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.Sutinku
Proteinas – antras pagal gausumą organizmo komponentas po vandens. Jis formuoja ne tik organizmo struktūras – ląsteles, audinius ir skeletą, bet ir funkcinius veiksnius, kaip hormonai, antikūniai, DNR bei virškinimo sekretas. Proteinas lemia raumenų augimą jėgos atletams, ūgio didėjimą vaikams, padeda užpildyti atsiradusias sveikatos spragas „suaugusiems“. Įvairūs proteinai, pavyzdžiui, esantys raudonuosiuose kraujo kūneliuose, hormonuose ir imuninėse ląstelėse, nuolatos pažeidžiami, todėl turi būti atnaujinami. Daugiausia pilnaverčio proteino yra gyvuliniuose produktuose: kiaušiniuose, mėsoje, žuvyje ir pieno produktuose.
Proteinas – ypač svarbi organizmo medžiaga, savo svarba žmogui galinti besilygiuoti vandeniui. Proteinas yra ypač svarbus žmogaus organizmo ląstelių vystymuisi, kas puikiai atspindi šios medžiagos reikšmę.